jump to navigation

Lite mer inredning och inspiration på temat retro 17 mars, 2010

Posted by sofiarasmus in Design, Designers, Heminredning, Inredning, Inredningstips, Inspiration, Matsal, Möbler, Retro, Stolar, Vardagsrum.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback
Inredning med retrodetaljer i olika miljöer

Inredning med retrodetaljer i olika miljöer

Modernt hem med retroglamour

Modernt hem med retroglamour

Här är några fler bilder som visar hur inredning inspireras av tidigare epoker. Det är roligt att se hur murriga färger och storrutigt hittar in i våra hem igen. I vissa så kryddar de lite medan de i andra genomsyrar varje detalj. En skräll är att de djärva mönster-och-färg-galningarna på Missoni Home faktiskt sneglat lite åt samma håll med årets kollektion. Har hört på stan att mäklare som haft hem med genomgående retrostil gått för mycket mer än förväntat. En ny generation gillar det. Även en äldre… Vet att Mikael Persbrandt köpt ett hus i Saltsjöbaden som är så mycket 60-tal att klockorna stannar.

Retro (franska rétro, från rétrospectif, bakåtblickande, ytterst från latin) syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi. Den som gillar det som är retro kallas för retrofil, och behöver inte själv ha varit med om den tid som favoriseras. Inom inredning och mode syftar retro framförallt på nytillverkade varor som inspirererats av en tidigare era. Om det rör sig om äldre enskilda möbler eller plagg används hellre termen vintage.

Aftonbladet I  SvD

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: